Tanfolyam

A technológia fejlettsége és bőrre gyakorolt kiemelkedő eredményessége megköveteli a legszakszerűbb és legbiztonságosabb alkalmazást, oktató csapatunk ehhez megfelelő segítséget nyújt.

A tanfolyam felépítése

 1. Az eljárás mélyreható ismertetése.
 2. Indikációk, kontraindikációk ismertetése.
 3. A bőr letisztításának folyamata és fontossága.
 4. A bőr anatómiai felépítése a mezoterápiás MezoPen kollagén indukciós terápia szempontjából.
 5. Az MezoPen készülék ismertetése és megfelelő használata.
 6. A kezeléshez ajánlott hatóanyagok és keverési segédletük ismertetése.
 7. MTS MezoPen ( mezoterápiás toll ) gyakorlatban történő használata.
 8. Utóápolás és otthoni ápolás ismertetése.
 9. A kezelési terv koncepciója.

A tanfolyam elvégzésének feltételei

 • kozmetikus, kozmetológus, bőrgyógyász végzettség
 • minimum 3 éves szakmai gyakorlat
 • a gyakorláshoz szükséges modellt a jelentkezőnek kell biztosítania.

Mikor vállalhat vendéget?

Javasoljuk, hogy néhány kezelést végezzen el ismerősein, mielőtt vendéget fogadna. A tanfolyam végeztével, a hozott modellen, esetleg más közelebbi ismerősön célszerű még néhány kezelést végezni, hogy a vendéget kezelve, már magabiztos mozdulatokkal és tudással kezelje az arc bőrét.

KEZDŐKÉSZLET

Telefon: 06-1-808-9911
Cím: 2310 Szigetszentmiklós Szilágyi Lajos utca 30.

Az MTS MezoPenhez tartozó ( mezoterápiás toll ) termékeket, hatóanyagokat folyamatosan raktáron tartjuk, futárszolgálatunkkal 24 órán belül az ország bármely pontjára eljuttatjuk.

 

 

Tudja-e, hogy milyen végzettség szükséges mezopen kezelés végzéséhez?Kamarai tájékoztatás a Belügyminisztérium Okmányfelügyeleti Főosztályának állásfoglalása alapján a kozmetikus szakemberek, vállalkozók és a tanfolyamot szervező cégek számára (2017-07-07)

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozata azzal a kérdéssel fordult a Belügyminisztérium Okmányfelügyeleti Főosztályához, milyen végzettséggel végezhetők a következő tevékenységek gazdasági célból: smink, sminktetoválás, arc és testkezelések, műszempilla felhelyezése, szempillaépítés, szőrtelenítő eljárások, elektrokozmetikai készülékekkel végezhető kezelések arcon és testen: elektroporáció, mezopen, IPL ránctalanító/szőrtelenítő kezelés, HIFU, rádiófrekvencia, kavitációs zsírbontás és az összes egyéb elektrokozmetikai készülékkel végzett alakformáló kezelések? Helyesen értelmezi-e, hogy a vonatkozó jogszabályok szerint, e tevékenységek KIZÁRÓLAG kozmetikus szakképesítéssel végezhetők, vagyis kozmetikus szakképesítéssel nem rendelkezők a felsorolt szolgáltatások elvégzésére nem jogosultak!

Vonatkozó jogszabályok:
– 2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről,
– 150/2012 (VII.6) Korm. rendelet az Országos Képzési Jegyzékről,
– 21/2010 (V.14) NFGM rendelet az egyes ipari és kereskedelmi tevékenységek gyakorlásához szükséges képesítésekről
– 14 /2013 (IV.5) NGM rendelet a szakképzési kerettantervekről,
– 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet a nemzetgazdasági miniszter hatáskörébe tartozó szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeiről,
– 27/2012 (VIII.27) NGM rendelet a nemzetgazdasági miniszter hatáskörébe tartozó szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeiről,
– 30/2016. (VIII. 31.) NGM rendelet a szakképzési kerettantervekről,
– 217/2012 (VIII.9) Korm. rendelet az állam által elismert szakképesítések szakmai követelménymoduljairól,
– Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszere (FEOR-08)
– Gazdasági tevékenységek egységes ágazati osztályozási rendszere (TEÁOR’08)

A Belügyminisztérium Okmányfelügyeleti Főosztálya megerősítette a BKIK Kézműipari Tagozatának kérdéseiben felvetett szakmai jogértelmezését, azzal teljes mértékben egyetértett. Kijelenthető, hogy a Minisztérium hivatalos állásfoglalása is kötelezi a gazdasági szereplőket a vonatkozó jogszabályok maradéktalan betartására. Smink, sminktetoválás, arc és testkezelések, műszempilla felhelyezése, szempillaépítés, szőrtelenítő eljárások, elektrokozmetikai készülékekkel végezhető kezelések arcon és testen: elektroporáció, mezopen, IPL ránctalanító/szőrtelenítő kezelés, HIFU, rádiófrekvencia, kavitációs zsírbontás és az összes egyéb elektrokozmetikai készülékkel végzett alakformáló kezelések gazdasági célból kizárólag kozmetikus szakképesítéssel végezhetők.

A szálankénti műszempilla építést és a sminket a TEÁOR’08 (ÖTVJ tartalom) is, és a 150/2012 (VII.6) Korm. rendelet az Országos Képzési Jegyzékről is szabályozza, amely a tevékenység jogszerű végzéséhez Szépségtanácsadó, (új OKJ-s szakképesítés) vagy Kozmetikus szakképesítést ír elő.

Forrás: http://bkik.hu/kamarai-tajekoztatas-a-belugyminiszterium-okmanyfelugyeleti-foosztalyanak-allasfoglalasa-alapjan-a-kozmetikus-szakemberek-vallalkozok-es-a-tanfolyamot-szervezo-cegek-szamara/

TOP